Gelezen boeken

Reageren mag.... en wordt gewaardeerd...

Plaats hier de boeken die je graag gelezen hebt of die een bijzondere indruk op je gemaakt hebben.

Noteer titel, auteur  en wat je er eventueel over kwijt wil 😉.

 

 

Leonie

13 Oktober 2018

Onderwerp: Natasha Preston

4 boeken die allemaal verbonden zijn met elkaar Silence (1) - broken silence (2) - silent night (3) - players, bumps and cocktail sausages (4)

Niet zeker of het waargebeurd is. Ik heb ze alle 4 gelezen en denk dat deze volgorde de juiste is. Gaat over het seksueel misbruik van een vader bij zijn eigen dochter. Het verhaal van de dochter, haar lief en de laatste, haar broer. Heel mooi geschreven! Leest vlot. Engelstalig wel :-)

 

Onderwerp: Richard Pelzer

Boek: ik ben niet slecht

Ik lees zelden alledaagse, lichte onderwerpen. Ik ben eerder een fan van ‘zware’ lectuur, liefst waargebeurd. Op deze manier hoop ik ergens een inkijk te kunnen vinden in het hoofd van slachtoffers en daders, hun motieven, .... gewoon omdat ik het wil proberen begrijpen. ‘Ik ben niet slecht’ is een goed geschreven boek over een man die vertelt over zijn vroegere leven als kind. Hoe de mishandeling thuis was en hoe hij het beleefde als kind.

 

Godart Bosmans

De onzichtbare vijand

 

De Kongo expeditie (Michael Crichton)
Een fascinerend en spannend expeditie verhaal met mooie taferelen... (Toen) moderne techniek en puur natuur combineren mooi. 

 

Ik ben maar een neger (Jef Geeraerts)     

 

De naakte aap (Desmond Moris)

 

Het Locomotiefje (Godfried Bomans)

Eén van de eerste boekjes waarin mijn wereld beetje verbreed werd.

Om één of andere reden bleef ik als klein kind dit boekje vastnemen en vastnemen... Mooie tekeningen en herinneringen.

 

Gansje Kwak dat thuis opstak (Gerard Walschap)

Is hier mijn liefde ontstaan voor de natuur?

(Of was het hieronder)

 

Een dagje in het bos (Gijs Haag & I & F. Funcken)
(Rinkelbel reeks, Casterman)

Een dun boekje maar met mooie tekeningen die me geweldig aanspraken. Elke blz bracht me in het bos, in de natuur, de gezelligheid met het hondje, de vriendjes, zaaaalig.

Wat me vooral intrigeerde was, dat hoe langer je naar een afbeelding keek hoe meer je erin ontdekte (oooh daar zit nog een vogel en oooh daar beweegt nog een pier....)  en deze gewaarwording heeft me gebracht tot echte natuurbelever en gepassioneerde natuurgids.

Dit boek zette me aan tot het lezen van weer andere boeken, samen met het hieronder vermelde  boek.
Maar de vorige kijkboeken leerden me echt wel het plezier om in boeken te snollen en te kijken.

 

Bolleke en Piet Fluwijn

Deze stripreeks was eenvoudig, simpel, maar vooral leuk
Ik genoot van korte verhaaltjes! (toen al twitterfan?😉, neen want ik ben geen twitterfan 😀😀)

 

Het staartendorp, Jommekes album (Jef Nijs)

 

Met FiFi op reis, Jommekes album (Jef Nijs)

Na het lezen van dit boek wil elk kind een hondje en zo ook ik en ... wonder boven wonder, ik kreeg er één.

(waarschijnlijk omdat mijn vader vroeger ook altijd honden had gehad (Duitse Herders) ' . Hij sprak veel over zijn hond "Onze Carlo" zei hij dan , die kwam ma achterna tot in de cinema destijds)

De overburen hadden een 'fokske' en 7 jongskens en ik mocht van vader één kiezen, het was grote vakantie, het was feest voor mij als 10 jarige , elke dag ging ik kijken en door de duur wist ik, 'dit zou ons hondje zijn', nooit vergeet ik die geur van die puppies en de geur van boterhammen in koffie waar ze mee opgroeiden..

Hij was onze eerste hond, hij heette Carla en was mijn beste (speel)vriend.

Hij werd ooit eens omver gereden voor mijn ogen en liep jankend en mankend naar zijn nestje in ons 'betonnen kot' waar hij in zijn nestje lag te kreunen, ik bleef er dagen en nachten bij en Carla kwam er door. Toch mooi hé.

 

 

Uit het leven van Dik Trom (C.Joh.Kieviet)

Het gaat over een gezellig dikkerdje waarvan de vader vaak zei "het is een bijzonder kind, ja dat is ie...". De omslag van het boek waar Dirk achterste voren op een ezel zat sprak me geweldig aan en ik werd meegesleept in de dolle avonturen, waarschijnlijk omdat dit toen echt paste bij mijn leefwereld.

 

De Lotgevallen van Pieter Simpel

 

 

Het Goudland (Hendrik Conscience) 

In dit boek werd ik meegesleept van begin tot einde. Donatus Kwik zal me eeuwig bij blijven... alsook hoe brave mensen kwade dingen kunnen doen, gedreven door de context van geld en goud.

 

 

(wordt vervolgd 😉)